Conferința de lansare a proiectului

Luni, 22 aprilie 2019, începând cu ora 10:30, la Sala de Conferințe de la sediul Secţiei de Istorie-Arheologie (Corpul Nou) din str. Madona Dudu nr. 14, a avut loc Conferința de lansare a proiectului “Noi destinații în turismul transfrontalier”, cod proiect e-MS ROBG-471.

La Conferinţa de lansare a proiectului au participat reprezentanţi ai autorităţilor județene, echipei româno-bulgare de implementare a proiectului și ai stakeholder-ilor interesați (instituții locale și județene, ONG-uri, mass-media și publicul larg).

Proiectul “Noi destinații în turismul transfrontalier” are o perioadă de implementare de 36 de luni (august 2018 – august 2021) și este co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului Interreg V-A România-Bulgaria, Axa Prioritară 2 – O regiune verde, Obiectivul specific: 2.1 Îmbunătățirea utilizării durabile a patrimoniului natural și resurselor și patrimoniului cultural.

Parteneri în cadrul acestui proiect sunt Municipalitatea Varshets, Montana (Lider) și Muzeul Olteniei Craiova.

Bugetul total al proiectului este de 1,364,438.31 EURO, din care 1,159,772.56 EURO finanțare a Uniunii Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regională, 13% din bugetul național și 2% din bugetul local. Din valoarea totală eligibilă a proiectului, Muzeului Olteniei Craiova îi revine suma de 459,451.39 EURO.

Obiectivul general al proiectului este promovarea cooperării între instituții și oameni prin utilizarea resurselor culturale și naturale, într-un mod turistic durabil, în regiunea transfrontalieră Dolj – Montana.

Principalele activități ce se vor desfășura în cadrul proiectului sunt:

  • realizarea unui complex muzeal în Varshets: Paleo-Park și Centrul de informare cu spațiu expozițional;
  • dotarea Muzeului Olteniei Craiova cu echipamente inovatoare și interactive pentru realizarea de activități de documentare, educare și promovare a patrimoniului cultural deținut;
  • activități comune pentru desfășurarea cooperării între instituțiile și profesioniștii care activează în domeniul muzeal și cel turistic din Dolj și Montana.

După discursul de salut rostit de domnișoara Oana Bică, Vicepreședinte al Consiliului Județean Dolj, au fost prezentate mesajele domnilor Florin Ridiche, Manager al Muzeului Olteniei Craiova, și Ivan Lazarov, Primar al Municipalității Varshets, Montana, prin care i s-a oferit publicului o imagine de ansamblu asupra activităţilor proiectului.

După Conferinţa de presă a avut loc o prezentare în detaliu a proiectului, iar la final s-a desfășurat un atelier de lucru al echipei româno–bulgare pentru pregătirea direcţiilor de implementare a activităților operațiunii.

Informații suplimentare: Muzeul Olteniei Craiova, str. Popa Șapcă nr. 8, Craiova, Dolj, tel.: +40 251 417.756, fax: +40 251 419.435, muzeulolteniei@yahoo.com. Persoană de contact: dr. Florin Ridiche, asistent manager proiect.

Galerie Foto